Inbouw stoomcabine
Bij een inbouwstoomcabine is van buitenaf niets meer te zien dan een glazen deur. Ideaal om de cabine in één lijn te zetten met een sauna of weg te bouwen achter een muur.
Bouwkundig stoombad
Met een bouwkundig stoombad kan een geheel eigen sfeer gecreeerd worden. De mogelijkheden zijn onbeperkt. De luxe van een professioneel stoombad geheel naar eigen wens en in elke maat.
Modulaire cabines
Modulaire stoomelementen bieden de mogelijkheid een bestaande doucheruimte om te bouwen tot een moderne, volledige wellnesscabine. Stoom, zijdouches, regendouche en massage.
Opbouw stoomcabines
Douchecabines van tegenwoordig zijn een waar designelement in de badkamer met vele functies. Water, warmte, stoom, licht en geluid. Strak van vorm en onderhoudsvriendelijk
Innov Series
Innov staat voor een innovatie op wellness gebied. Een complete cabine zonder verspilling van duur water. Een compleet produkt, een sierraad in elke badkamer
Tenso
Xtreme Welness with a conscience: De Tenso douchecabine is onbezwaard genieten van wellness: met het unieke recyclingsysteem bespaart u 60% water
Inbouw stoomcabine

Een stoomcabine is zeer vergelijkbaar met een Turks stoombad of Hammam maar is niet exact hetzelfde, is een afgesloten cabine waarin doormiddel van verdampt water- stoom- de temperatuur in de cabine verwamt wordt tot maximaal 50 graden Celsius. Door deze stroomproductie stijgt de luchtvochtigheid in de cabine tot wel 90%. De klamme warmte zorgt voor een weldadig en ontspannend gevoel. Naarmate men langer in de cabine verblijft, zal het transpiratieproces op gang komen. Het lichaam gaat zichzelf koelen door te gaan zweten. Door dit transpireren worden de poriën geopend en zo diep gereinigd.

Een stoomcabine wordt meestal gecombineerd met een douche. De douche kan in veel variaties een aanvulling zijn op de stoomcabine. Door in het plafond een regendouche te gebruiken, kan een echt regenwoudachtig klimaat ontstaan. Zijdouches kunnen voor een heerlijke hydromassage zorgen. Een Kneipp douche voor de noodzakelijke afkoeling. En met bijvoorbeeld kleurentherapie en muziek kan een heel eigen sfeer in de cabine gecreëerd worden. Een gecombineerde cabine noemen wij Total Wellness

Inbouw cabine:
Door de cabine "weg te laten vallen" achter een muur en uitsluitend een deur in het zicht te houden, kan de cabine ideaal in één lijn geplaatst worden met bijvoorbeeld een sauna. De cabine is volledig waterdicht en heeft voorgevormde acrylzittingen. Ook de douchemogelijkheden en de afvoer zijn in de cabine verwerkt.

Cyprea Wellness Projecten levert zowel standaard als op maat gemaakte cabines. Zo kan in vrijwel elke (natte) ruimte een stoomcabine worden verkregen.

Andere mogelijkheden:
Een inbouw stoomcabine is één van de mogelijkheden naast een  bouwkundige hammam of een modulair systeem. (half bouwkundig, half prefab.

Daarbij is het vaak mogelijk uw bestaande douchecabine te upgraden naar een volwaardige stoomcabine. Hiervoor dienen echter meerstal wel wat aanpassingen aan de water- en elektriciteitinstallatie gedaan te worden. Wanneer u met deze gedachten speelt, willen wij u graag adviseren over de mogelijkheden. Naast advies en ontwerp voeren wij ook de werkzaamheden voor u uit. Neem contact met ons op en tover uw badkamer om tot uw eigen wellness ruimte.

Partners:Riho stoomcabines Cleopatra stoomcabines